Какви са предимствата на RFID технологията в автомобилостроенето?

03/02/2022

автомобилостроенеБезспорно една от най-бързо развиващите се индустрии в 21 век е тази на автомобилостроенето. Конкуренцията между водещите световни имена, напредъкът в технологиите и тенденцията „единствени по рода си“ стимулират производителите да развиват и подобряват крайния продукт.

Наред с това обаче, натискът върху тях става все по-голям. Поскъпването на суровините, контролът и проследяването на доставките, както и стриктните нормативни изисквания за безопасност са само част от задачите за решаване пред компаниите в сектора.

Едни от основните предизвикателства, пред които са изправени производителите на автомобили са свързани с проследяването и идентификацията на автомобилните компоненти, идващи от различни точки на света. За да управляват по-ефективно веригата на доставки, както и производството на крайния продукт, автомобилните производители трябва да се доверят на решения, способни да се справят със сложността на тази индустрия.

Не случайно внедряването на RFID технологията в автомобилната индустрия се развива с толкова бързи темпове.

 

Но използваните RFID етикети и тагове трябва да отговарят на строги изисквания. Те трябва да бъдат добре прикрепени към доставяните компоненти и да са лесно четими. В противен случай, пропуските при етикетирането може да повлияят негативно на производителността, рентабилността и отношенията с доставчиците.

Вижте брошурата: RFID етикетиращи решения в автомобилостроенето

RFID технологията и решенията, базирани на нея, водят до по-висок контрол и мониторинг, дори на най-сложните и комплексни процеси.

Като партньор с най-висок статус, Баркод Системи България ООД предлага пълната гама от специализирани RFID устройства и консумативи от лидера в RFID технологиите – Zebra Technologies

производство на автомобили