Баркод Системи България подобрява позициите си в ИКТ бранша

28/06/2010

Баркод Системи България отново попадна сред 100-те водещи фирми в бранша според класацията на сп. Computerworld. Компанията се нареди на 59-та позиция като отбелязва стабилно изкачване в сравнение с 2008-а година, когато заема 64-то място и 2007-а година, когато е на 76-та позиция.

Като резултат от световната икономическа криза, ИТ приходите на водещите 100 български ИТ фирми у нас за 2009 бележат спад от 17 % в сравнение с 2008 година. На фона на тази тенденция, Баркод Системи България запазва приходите си на същото ниво спрямо предходната година. Нещо повече, компанията отбелязва подобрение в представянето си в повечето съпътстващи класации. Тя заема следните позиции:

  • 13-то място в Топ 20 на хардуерна системна интеграция 
  • 20-то място в Топ 28 за български софтуерни системни интегратори
  • 23-то място в Топ 26 за български софтуерни разработчици

Баркод Системи България участва в класацията Топ 100 ИКТ компании на сп. Computerworld за 4-та поредна година. Самата класация стартира като самостоятелен продукт през 1998 г. и e единственото издание у нас, представящо ежегодно класиране на най-успешните ИТ и телекомуникационни компании в България. Като такава, тя е най-престижният мерител за развитието на фирмите от тази област. Подреждането на фирмите става по различни икономически показатели като приходи от продажби, приходи от системна интеграция, ръст на съответните показатели спрямо предходен период и др.