Bosch избраха решенията на Zebra Technologies

20/12/2023

В началото на месец ноември тази година бе обявено, че Bosch Group използват системата за машинно зрение на Zebra Technologies, за да подобрят оперативната видимост и проверките на качеството.

Основният фокус на производственото предприятие на Bosch в Бразилия е разработването на решения за инжекционните системиОсновният фокус на производственото предприятие на Bosch в Бразилия е разработването на решения за инжекционните системи на дизелови двигатели в автомобилната индустрия. „Искахме допълнително да автоматизираме процеса на проверка и да подобрим разчитането на маркировката, благодарение на технологията на Zebra”, казва Мойзес Сантана, дизайнер на системата за машинно зрение в Bosch.

Лого на Zebra TechnologiesСистемата на Zebra осигурява видимост в реално време, което изключително помага за контрола върху качеството и поддържането на високите стандарти. Благодарение на системата, значително се намалява броят на частите, изискващи ръчна проверка след производство. Към днешна дата, заводът в Бразилия постига дневен производствен обем от 7000 части и намалява процента на грешките с до 5%.

Работата със системата за машинно зрение е изключително лесна, потребителският интерфейс улеснява нейното управление, дори ако машиниста е без опит. След като новата система е вече действаща, Bosch се насочват към добавяне на още две камери към процеса, които да служат за проверка на дефектите по повърхността на произведените изделия.

"Благодарение на софтуера, компонентите и системите за машинно зрение на Zebra Technologies производителите и ръководителите на складове и предприятия могат да използват индустриалната автоматизация, за да бъдат конкурентоспособни на своите пазари", казва Вандерлей Ферейра, вицепрезидент и генерален мениджър на Zebra Technologies в Бразилия. Като технологичен лидер на пазара, Zebra затвърждават силните си позиции върху B2B решенията, които могат значително да повишат ефективността и да намалят общите разходи.

Системата на Zebra осигурява видимост в реално време, което изключително помага за контрола върху качеството и поддържането на високите стандарти.