Чували ли сте за цветните 2D символи?

12/02/2024

Лого на Aim TechnologyAIM Technical Symbology Committee (TSC) публикува обновен Международен стандарт за символите - Ultracode 2023. Това са новаторска серия цветни многоредови 2D матрични символи с променлив размер, които интегрират структурни правила за откриване на грешки и тяхното коригиране в кода.

Проектирани са за печат на всеки цветен принтер, както и за визуализиране на sRGB съвместим стандартен дисплей и могат да се четат посредством sRGB съвместими скенери, цифрови фотоапарати или смартфони.

Изображение на ултракодРазграничавайки се от по-старите символи Ultracode 2016, новият международен технически стандарт отразява задълбочените изследвания върху цветните символи. Макар и основавайки се на утвърдените методи, използвани в черно-белите 2D символи, иновативният подход на Ultracode се крие в алгоритъма за декодиране при идентификация на цветовите модули и новите методи за оценка и класификация на качеството на цветовете.

Новите методи и системата са временни и подлежат на бъдещи изменения въз основа на реалната употреба и опит. Използването на Ultracode 2016 за нови приложения не се препоръчва съгласно препоръката на AIM Technical Symbology Committee.