Danica Patrick – спортното лице на Motorola

28/12/2009

Даника Патрик променя правилата в моторните спортове, доказвайки, че жена-шофьор може да бъде сериозен претендент за първото място във всяко едно състезание”, казва Катлийн Финато, Маркетинг мениджър мобилни устройства в Моторола за Северна Америка. "Толкова иновативна, динамична и стилна, тя е перфектен посланик на марката Motorola."

Motorola спонсорира Даника Патрик от септември 2006 година, когато тя се присъединява към Андрети Грийн рейсинг. Спортната кариера на Даника започва още през 1992, когато е 10-годишна, със състезания по картинг. През 2005 година тя вече дебютира в състезания от Индикар (Indycar - американският еквивалент на автомобилните състезания във Формула 1), а през 2008 година става първата жена спечелила старт от сериите Инди Рейсинг Лийг, след като побеждава в състезанието в Япония (Indy Japan 300). През 2009 година тя става първата жена на подиума на Инди 500, след като печели трето място на престижното състезание. В момента Даника се намира на пета позиция в Индикар шампионата. 

След това динамично развитие на нейната кариера, Даника Патрик е един от основните варианти за пилот на новия член на Формула 1 - отборът на USF1, през дебютния за отбора сезон 2010.