Как се промени през годините серията индустриални компютри MC9000

 

Индустриалните мобилни компютри от серията MC9000 са несъмнено най-предпочитаните в световен мащаб, с внушителния брой от пет милиона продадени устройства към днешна дата. И това не е случайно. Серията MC9000 се отличава със здрава конструкция, издръжливост при тежки климатични и индустриални условия, водо- и прахоустойчиви. Нека разгледаме как са се променили моделите от серията през годините.

 

Индустриален мобилен компютър MC9090-S със син екран и бутони от Symbol TechnologiesПървият индустриален мобилен компютър MC9000 е създаден през далечната 2003г. от компанията Symbol Technologies. Наличен в четири модела, от които всеки с различно приложение - малкият и ергономичен S-модел, K-моделът, подходящ за интензивни приложения в натоварена среда, G-моделът, отличаващ се с т.нар. GUN дизайн на корпуса и R-моделът, познат още като RFID четецът.

 

Индустриален компютър MC-9190G с клавиатура, син екран и дръжкаПрез 2007 г. Motorola Solutions придобиват бизнеса на Symbol Technologies и лансират следващия модел от серията, а именно MC9190, който до голяма степен запазва оригиналния дизайн. Устройството надгражда предходния модел с по-мощен процесор и повече памет. MC9190 е изключително устойчив, като покрива всички стандарти за здравина за времето си и притежава степен на защита IP64. MC9190 има вграден RFID таг, който спомага за проследяване на забравените или загубени устройства.

 

MC9200 запазва базовите характеристики на серията, но се отличава с някои основни подобрения, които позволяват на служителите да постигнат по-добра ефективност и точност, дори и в най-тежките индустриални условия. Сред тях са двуядреният 1GHz процесор, повече памет за работа с тежки приложения, операционна система Windows Embedded и възможността за поддръжка на най-бързата за времето си безжична връзка, която осигурява на служителите възможно най-добрия обмен на информация.

 

MC9500 индустриален компютър, подходящ за раазносна търговияНяколко години по-късно, Motorola Solutions лансират MC9500, който запазва ергономичния дизайн и по-малкият, но здрав корпус. С MC9500 се въвеждат иновационни технологии за индустриалния клас устройства, като 3.5G WAN връзка, която изцяло променя начина, по който организациите оперират, давайки им възможност да изберат мрежата, която най-добре удовлетворява техните нужди. Устройството работи с операционна система Windows Mobile, което прави работата и обмена на информация между устройствата още по-лесен. 

 

Индустриален мобилен компютър MC9300 сканиращ продукти на рафтПрез 2014 г. Zebra Technologies придобиват бизнеса на Symbol Technologies и се затвърждават като световния лидер в областта на баркод технологиите и оборудването. Zebra Technologies лансират модела MC9300, който притежава най-доброто от съвременните мобилни технологии, в това число операционна система Android 11. Мощният 8-ядрен процесор осигурява отлична производителност на всички използвани приложения. Батерията е двойно по-издръжлива, с възможност за идентификация на старите батерии преди да окажат влияние на производителността на устройствата. Дисплеят е по-голям и позволява по-добра четливост при въвеждане на данни. MC9300 се отличава още с разширен обхват на сканиране и режим за вибриране, потвърждаващ успешно сканиране.

 

MC9400 индустриален компютър, сканиращ със зелена светлинаВече е налице и последният модел от серията, а именно MC9400/MC9450. Той успешно надгражда всички познати до момента функционалности от предходния модел, като добавя още по-разширен обхват на сканиране до 30 м. Иновативното при MC94x е смяната на познатия през последните години червен лазер при сканиране със зелен такъв, за който се смята, че е значително по-видим. Операционната система е надградена до Android 17. Последното поколение индустриални компютри предлагат функцията за „лицево разпознаване“, която гарантира сигурен достъп до устройствата само за упълномощени лица.

 

Несъмнено серията индустриални мобилни компютри MC9000 част от Zebra Technologies е доказано най-успешната и предпочитана през годините в редица сфери на дейност, като ритейл, транспорт и логистика, складова дейност, проследяване на взривни вещества и пр. 

 

За пълното описание на MC9400/MC9450, натиснете тук.

Ако искате да се запознаете с техническите характеристики на MC9400/MC9450, натиснете тук.

 

MC94x индустриален компютър с възможност за лицево разпознаване