MC75A0-HC: ново ниво на мобилност в здравеопазването

16/09/2010

MC75A0-HC е новото EDA устройство на Motorola, което притежава всички функционалности, необходими за повишаване  качеството на здарвеопазването и увеличаване сигурността на пациентите.

MC75A0-HC е лесно за употреба и леко и удобно за носене устройство, осигуряващо на медицинските работници моментален достъп до информация за пациентите, изследванията им, следене на жизнените им показатели, контрол над приеманите и предписваните лекарства и др. от всяка точка на здравното заведение.

Тъй като е специално създадено за употреба в болнични условия, устройството се отличава с изключителна здравина. То е устойчиво на многократни изпускания от 1.5 m и на 1000 последователни изпускания от 0.5 m и отговаря на най-високите стандарти за издръжливост на запрашена и влажна среда. Освен това, мобилният компютър може да бъде ежедневно и многократно дезинфекциран с почти всякакви почистващи препарати без това да повреди корпуса и чувствителните електронни компоненти. По този начин се предотвратява разпространението на бактерии сред пациентите и медицинския персонал.

Вграденият баркод четец, както и 3.2 мегапикселовата камера с автофокус, правят възможно улавянето и предаването на практически всякакви типове данни от леглото на пациента към болничната система. Сканиращата технология позволява прочитането както на линейни, така и на двумерни баркодове и е оптимизирана за честотите и разреда в здравеопазването, където баркодовете често са отпечатани върху малки шишенца и епруветки.

Motorola MC75A0-HC притежава следните характеристики:

  • 3,5” цветен VGA дисплей
  • Процесор PXA320, 806 MHz, 256 MB RAM/1GB Flash памет
  • Операционна система Windows Mobile® 6.5
  • 802.11a/b/g WLAN
  • Class II, v2.0 EDR Bluethooth ,Micro USB 2.0 (хост и клиент)