Международен форум на Motorola

07/11/2007

На 24 октомври 2007 в Radisson SAS Grand Hotel, София Motorola, Enterprise Mobility Division организира форум за своите партньори на територията на България и техните клиенти. Основният предмет на проведените презентации и дискусии засяга новите технологии и продуктови тенденции на компанията. Форумът е част от серия подобни семинари, които екипът на Motorola организира: форуми на същата тема са проведени в още няколко световни дестинации като Кайро, Дубай, Копенхаген, Осло, Стокхолм, Хелзинки, Москва, Цюрих, Виена, Атина, Варшава, Будапеща, Инстанбул, Букурещ, Лисабон.

Като световен лидер в осигуряването на корпоративна мобилност, Motorola, Enterprise Mobility Division въоръжава своите партньори с необходимата информация и ноу-хау относно новите продукти, планирани да бъдат внедрени на пазара в близките месеци, както и настоящите водещи фактори оказващи силно влияние на пазара.

Един от тези нововъведени продукти, станал център на вниманието по време на семинара, е новото покеление RF безжичен ключ - RFS7000, който служи за оптимизиране на безжичната инфраструктура на предприятията, подобрява failover възможностите, повишава качеството на услугата и капацитета за гласов пренос, осигурява високо ниво на сигурност, поддържа до 5 000 мобилни устройства, до 256 802.11 a/b/g или 50 802.11n порта за достъп, и до 2 Gbps криптиран трафик. 

Голямо внимание бе обърнато и на автоматизираното събиране на информация (ADC), във връзка с което бяха разгледани най-новите устройства  за сканиране и в последствие съпоставени с техни предишни версии. Като резултат настоящите предлагани скенери от Motorola, Enterprise Mobility Division еволюират до такава степен, че мобилността, които те осигуряват на оператора, се явява една от главните техни характеристики и предимства. Като допълнение поколението безжични баркод скенери вече има опция да сканира дори, когато устройствата са извън определения им Bluetooth обхват, като прочетената информация бива запаментена и при влизане отново в зададения обхват - прочетена.

Към това предимство бива добавено и възможността за лесно сканиране на баркодове под различен ъгъл, без значение от тяхната пространствена ориентация, ниско качество и малки размери. Някои модели баркод скенери на Motorola имат опция за прочитане и на често използваното директно маркиране на компонентите в автомобилната индустрия (Direct Part Marking), което изключително олеснява бързото проследяване на продукцията (то бива два типа Dot Pinning и лазерно гравиране за създаване на по-малки кодове).

Основната цел на Motorola, Enterprise Mobility Division  е да предостави мобилни устройства на представителите на всяко едно ниво от йерархията на дадена компания: от висшия управленския персонал - за тях са предназначени олекотени EDAs с допълнителни GPRS и GPS модули като MC70 и MC35; до мениджърски и супервайзърски нива, където защитата и издръжливостта на устройствата са от изключително значение поради тежките условия на работа, като типични представители са MC9090 и MC3000; и цялостна автоматизация на всички служители благодарение на уоки-токита, стенни радиопредаватели и др.

На форума бе представен и един от актуалните портативни самосканиращи мобилни компютри - MC17, така наречения Portable Shopper, който е предназначен за олесняване пазаруването на клиентите в търговските обекти и повишаване тяхното удовлетворение от направеното посещение. Тези сканиращи терминали позволяват прочитане на баркода на дадена изложена стока и предлагат извършването на справка относно складовите наличности на този продукт, цветовите варианти и размерите, в които се предлага. Нещо, което е още по-полезно е, че това устройство отчита и актуалните търговски отстъпки и промоции в магазина, по този начин предоставя пълната информация за продукта на клиента и същевременно намалява струпването на опашки в магазина. Най-новият модел Portatable Shopper - MC17 има олекотен дизайн, голям екран и копчета за по-лесна употреба и поддържа опция за безжично свързване. 

На форума се разглеждат и теми, засягащи решенията, които Motorola предлага при Wi4 безжичното свързаване и изграждането на цялостна инфраструктура; интегриран и външен GPS модул, предлаган от нейните устройства и ползите от тяхната употреба (проследяване на стоки, превозни средства, служители в реално време, стъпка по стъпка или на опредени зададени периоди от време; изчисляване настоящо разположение и остатък от предвидения маршрут и необходимо време за достигане на крайната точка от него); както и най-новите постижения на RFID технологията и допълнителното внедряване на Windows Mobile 6.0 операционна система за мобилните устройства на компанията.