Motorola Enterprise Mobility Solutions постави рекорд на Гинес за най-мощна точка за достъп

19/10/2010

На 5-ти октомври тази година, Motorola анонсира нова мрежова архитектура, наречена WiNG 5 WLAN. По време на представянето в Бостън беше поставен рекорд на Гинес за най-мощна точка за достъп, като бяха реализирани рекорден брой 802.11n безжични връзки. Една единствена точка за достъп Motorola AP 7131N излъчваше видео съдържание към цели 84 лаптопа.

Целта на поставянето на този рекорд, според Motorola, е да покаже възможностите на съвременната безжична технология за задоволяване на нуждите на обществото от мобилност и да демонстрира, че видеото и мултимедиите като цяло са определящи както за бизнеса, така и за ежедневието на хората.

Все повече компании в наши дни използват 802.11n мрежи, за да отговорят на изискванията им за все по-сложни приложения. Но с обикновена WLAN архитектура, базирана на централизирано управление от WLAN контролер, преимуществата на 802.11 мрежата остават неизползваеми при по-голям трафик.

Именно този проблем решава новата WiNG 5 WLAN архитектура като дава на точките за достъп способност да комуникират една с друга директно, а така се създават по-ефективни маршрути за мрежовите данни. WiNG 5 WLAN решението на Motorola изисква по-малко хардуер и по-малко средства като предлага по-добро функциониране, по-голяма надеждност и гъвкавост.