Motorola МС55 вече на българския пазар

28/11/2008

На 21 ноември Motorola обяви пускането на пазара на новия си мобилен компютър. МС55 отвежда мобилните бизнес компютри на едно по-високо ниво на функционалност, гъвкавост и устойчивост, като всичко това е събрано в мобилно устройство с джобен размер, създадено да се използва от всички служители в рамките на фирмената база.

Най-малкото и леко EDA (Enterprise Digital Assistant) на Motorola съчетава в себе си възможностите на walkie-talkie, VoIP телефон, мобилен компютър, баркод скенер, и цветна камера в едно надеждно бизнес-клас устройство, което има елегантен дизайн съобразен с потребителските изисквания.

                           

МС55 има мощен микропроцесор Intel XScale PXA270 520 MHz, създаден за по-ефективното използване на мобилния компютър. По начина си на работа той наподобява процесор на настолен компютър, с тази разлика, че използва много по-малко енергия. Мобилното устройство работи под Microsoft Windows Mobile 6.1 Classic, която позволява по-голям обмен на данни с вече съществуващата фирмена инфраструктура, по-високо ниво на сигурност и по-голяма гъвкавост на платформата за развитие.

Нормалното функциониране на приложенията се гарантира от 128MB RAM/256MB ROM памет. За по-добра визуализация на данните, МС55 има 3.5-инчов QVGA сензорен екран. Възможността да улавя снимки с висока резолюция, документи и подписи, също както и 1D и 2D баркодове подобрява автоматизацията на процесите, повишава продуктивността и намалява броя на грешките. Освен възможностите за автоматично улавяне на данни, МС55 предлага много опции за ръчно въвеждане на информация - цифрова, QWERTY, QWERTZ, AZERTY и NAV PIM клавиатури.