Motorola Solutions, Inc. вече е самостоятелна компания

05/01/2011

След дългогодишна подготовка, американската Motorola, Inc. се раздели на две независими компании - Motorola Mobility и Motorola Solutions. Първата ще се занимава с потребителски насочени стоки като мобилни телефони, цифрови приемници и други подобни, а втората ще предлага професионални бизнес решения в различни области.

Motorola Inc. притежава 82-годишна история, която започва през 30-те години на миналия век с продажбата на радиоуредби за автомобили. През 40-те компанията навлиза в производството на телевизори, а през 80-те – в производството на мобилни телефони. Motorola Inc. се насочва и към държавни агенции и големи предприятия като им предлага полицейски радиостанции и баркод скенери. Всички тези продукти правят бизнес модела на компанията изключително сложен и предопределят разцепването с цел по-добро представяне пред инвеститорите, по-точно отговаряне на нуждите на клиентите и по-задълбочени технологични разработки.

Motorola Solutions е световен лидер в почти всички сфери, в които оперира. Компанията разполага с интелектуална собственост от 10 000 патента и офиси в 65 страни по света, а акциите и ще се търгуват на нюйоркската фондова борса. Тя предлага решения в най-разнообразни области като държавна сигурност, автоматично улавяне на данни, безжична инфраструктура, мобилни компютри и други.

От Motorola Solutions се ангажират да не изместват фокуса си от иновациите, които дават мобилност и информираност на хората във важни за тях моменти. Обособяването на компанията като самостоятелна такава отразява нарастващата нужда на бизнеса от цялостни решения, състоящи се както от технологии, така и от приложения и свързаните с тях услуги.

Ще се запази досегашния партньорски модел на фирмата, както и съществуващата мрежа от бизнес партньори и риселъри.