Motorola Solutions представя ново поколение решения за търговски обекти

21/01/2011

Наскоро обособилата се като самостоятелна компания - Motorola Solutions, дефинира своите ключови цели за близкото бъдеще, като постави акцент върху иновациите в предлаганите устройства и техните възможности. Като част от тази тенденция, компанията представи два нови продукта – настолния баркод скенер Motorola DS9208 и ръчния скенер DS4208.

DS9208 е подходящ за сканиране както на отпечатани върху етикети баркодове, така и на "мобилни" баркодове – такива от екран на мобилен телефон и компютър. Той разчита без проблем линейни и двумерни баркодове – от етикетите на продуктите в търговските обекти през мобилни ваучери и гифт карти до бордни карти и дори билети за кино и театър. Освен това, Motorola DS9208 е най-компактното устройство от този клас, което може да се разположи и в най-тесните пространства. Въпреки размера си, обаче, новият баркод четец разполага с възможностите на много от по-големите скенери – изключително висока скорост на сканиране, възможност за сканиране и на по-големи обекти без необходимост от точно насочване на скенера към баркода. DS9208 може да функционира както като настолен, така и като ръчен скенер и по този начин се спестява време от обслужване, намалява се чакането на опашката и се премахва нуждата от повдигане на тежките стоки. 

      

Другият нов продукт на Motorola Solutions – ръчният баркод скенер DS4208, също е съобразен с най-новите тенденции за "електронни" баркодове. Той на практика може да сканира баркодове от всякаква повърхност – хартия, екран на мобилен телефон или компютър. Motorola DS4208 разчита както едномерни, така и двумерни баркодове със скоростта и качеството, типични за лазерните скенери. Освен това, той е изключително лесен за интеграция с наличната ви техника, тъй като поддържа всички често срещани интерфейси. Баркод четецът се отличава и с много висока степен на защита от влага и прах  – IP43 и издържа 2000 последователни изпускания.