Нов бизнес мобилен компютър от Motorola – ES400

25/06/2010

Motorola ES400 е най-новото и в същото време най-малко и най-леко EDA (Enterprise Digital Assistant) устройство на Motorola, което предлага голям набор от функционалности, съчетани с елегантен дизайн и изгодна цена. ES400 попълва празнината между потребителския клас устройства и бизнес мобилните компютри. То осигурява на служителите много повече от информация в реално време - те получават достъп до редица приложения, досега използваеми само чрез стационарен компютър. Служителите вече могат да вземат решения и да предприемат действия на точното място и в точното време.

Motorola ES400 притежава всички функционалности, необходими на мениджърите и мобилните служители за ефективна работа:

  • 3-инчов цветен сензорен екран за максимално добра визуализация на данните. Pentile технологията предлага два пъти по-голяма яркост при два пъти по-малък разход на енергия. Така се съхранява батерията и се осигурява отлична видимост при всякакъв тип осветление.
  • Мощен 600 MHz ARM 11 процесор и 256MB RAM/1 GB Flash памет, гарантиращи безпроблемното функциониране на приложенията
  • Операционна система Microsoft Mobile Pro 6.5.3, която позволява по-голям обмен на данни с вече съществуващата фирмена инфраструктура, по-високо ниво на сигурност и по-голяма гъвкавост на платформата за развитие
  • 3,2-мегапикселова цветна дигитална камера с авто-фокус, с която могат да се правят снимки и видео с висока резолюция, да се снимат документи и подписи, както и да се четат 1D и 2D баркодове.
  • Интегриран GPS с най-висока чувствителност и възможности за проследяване от устройствата в този клас.

Всички тези функционалности са поместени в едно устройство с изключителен ергономичен дизайн, плод на разработките на многократно награждавания в областта екип на Motorola. Потребителското удобство е отведено на ново ниво - въвеждането на информация е максимално улеснено, а цялостната работа с устройството е силно интуитивна, като по този начин се елиминира нуждата от обучение и се спестява време.

Motorola ES400 притежава две основни предимства, които го поставят пред конкурентите. На първо място това е потребителският интерфейс с възможност за персонализиране - MEUI (Motorola Enterprise User Interface), който е алтернатива на стандартния Windows Mobile потребителски интерфейс, също поддържан от ES400. По този начин се осигурява по-бърз и лесен достъп до всички бизнес приложения и функционалности, както и подобрено управление на мултимедията. Потребителите имат възможност да настроят интерфейса по начин, съответстващ на нуждите на конкретния им работен процес и така да повишат ефективността си. Второто основно предимство на Motorola ES400 е фактът, че в него са инкорпорирани модули от технологичната платформа MAX (Motorola Mobility Architecture eXtension) - набор от функционалности, които максимизират полезността на мобилния компютър и увеличават възвръщаемостта на инвестицията.  

Motorola ES400 намира широко приложение в многобройни бизнес сфери. Ето защо, той е пригоден да издържа на ежедневна и целодневна работа извън офиса и е устойчив на падане, влага, прах и дъжд. Освен това, устройството е защитено чрез вграден четец на биометрични данни, чрез който се гарантира, че само упълномощени лица ще имат достъп до информацията в него.

В сравнение с потребителския клас устройства, които се налага да се подменят средно на 9 до 12 месеца, Motorola ES400 има жизнен цикъл от три години, позволяващ дългосрочно планиране.