НОВ ПРОДУКТ на Motorola в портфолиото на Баркод Системи България ООД

17/07/2007

След закупуването на Symbol Technologies от  Motorola акумулираният професионален  опит на двете компании и компетенциите им в мобилния бизнес позволяват създаването и въвеждането на пазара на нов съвместен  EDA (Enterprise Digital Assistant) продукт MC35.

Той тежи едва 185 грама и е с дебелина само 20.6 мм., има ергономичен дизайн и е с изключитела здрава конструкция. Според спецификацията за "drop" и "tumble" тест MC35 издържа на многократни падания от 90 см. височина на твърда повърхност и на 300 изпускания от 50 см. Устойчивостта му позволява минимум половин милион натискания на клавиатурата и един милион докосвания на  сензорния екран.

За разлика от предишни версии EDA на Motorola, MC35 работи с най-новия процесор на Intel: XScale PXA270 416 MHz, с 64 MB RAM и 128 MB ROM с възможност за разширяване с помоща на стандартна SDIO карта. Той има 2.8'' цветен сензорен дисплей QVGA с резолюция 320 x 240 пиксела. MC35 работи с операционна система Windows Mobile 5.0, което гарантира разнобразие от офис приложения (Microsoft Оffice, музика видео и бележки), и е с QWERTY клавиатура, което улеснява бизнес потребителите, използващи мобилен достъп до e-mail.

MC35 позволява голямо разнообразие от методи на wireless комуникация. Интегрираният GPS модул може да се използва от стандарните навигациони системи, но е и подходящ за по-сложни логистични бизнес приложения. GSM/EDGE GPRS функционалността предлага освен срещаната при традиционните смартфони гласова комуникация, пренасяне на данни и достъп до Интернет, но и възможност за водене на бизнес в реално време при достъп до актуална информация от фирмената база данни. Всички устройства притежават вградени USB, Bluetooth v 1.2 и IrDA интерфейси, което позволява управлението на множество периферни устройства - принтери, хендсфри и други.

Опционално се предлагат и модификации на MC 35 с възможност за работа в безжични  мрежи (WLAN 802.11b/g ) както и 2-мегапикселова камера със светкавица, която освен стандарното заснемане на снимки и видео, позволява четенето на линейни и двумерни баркодове.