НОВА серия настолни етикетни принтери на Zebra – G Серия

18/07/2008

На 14 юли 2008г. беше официално представена новата G-серия етикетни принтери на световния лидер в областта на отпечатващите решения Zebra Technologies Inc.

G серията е подобрена версия на принтерите от Zebra Desktop, създадена за да замени LP/TLP 2844, LP/TLP 2844-Z, TLP3842, TLP3844-Z, от които са продадени повече от 3млн. броя в световен мащаб. Новите модели GK420, GX420 и GX430 предоставят най-добрата за своя клас скорост (до 152мм/сек) и производителност, за печатане на етикети с ширина до 104мм. Те са по-компактни и имат висока резолюция (до 300dpi). Наличието на едновременно EPL™ и ZPL® език за управление осигурява на принтерите от G-серията гъвкавост при работата с различни видове производствени и търговски бизнес приложения.

GX моделите са най-добрите в своя клас. Те са с голяма функционалност и широка област на приложение.  Към тях по желание могат да бъдат монтирани подвижен медиен (етикетен) сензор, устройство за подаване на етикетите разделени от носещия материал или устройство за изрязване на етикета след неговото отпечатване. Тези допълнителни функции улесняват и ускоряват процеса на работа, като правят принтера изключително подходящ при етикетиране на стоките, паралелно с печата на етикет.

GK моделите на Zebra се отличават с много добро съотношение цена - качество. Скоростта на печат е 127мм/сек, а процесорът им е 32-битов RISC, с което превъзхождат всеки един от предшествениците си. Стандартно оборудвани са с USB и сериен интерфейс, а по желание би могъл да бъде добавен и 10/100 Ethernet, за по-лесна интеграция.

"Интензивните проучвания и тестване ни доведоха до създаването на продукт лесен за употреба, с компактен дизайн и изключителна функционалност. В допълнение към наличната безжична свързаност, новата серия настолни принтери доказва дългогодишната практика на Zebra да се вслушва в нуждите и интересите на нейните клиенти и да развива адекватни решения, за да посреща техните текущи и увеличаващи се изисквания към приложенията", казва Глен Уилиамс, главен продуктов мениджър на отдела за настолни етикетни принтери в Zebra Technologies Inc.