Ново стратегическо партньорство за Zebra Technologies

18/03/2022

Zebra Technologies направиха следващата ключова стъпка, като обявиха намерението си да придобият Matrox Imaging, лидер в производството на камери и системи за визуално разпознаване и проследяване.

Визуалното разпознаване и проследяване (Machine Vision) проверява, оценява и записва данните от индустриалната среда в области като автоматизация, електроника, здравеопазване, хранителна индустрия и др.

Zebra и Matrox

Благодарение на иновациите на Matrox Imaging, Zebra Technologies ще предоставят по-широк спектър от информация относно състоянието на стоките и материалите, в допълнение към данните за идентификация и локализация. С това стратегическо придобиване, Zebra ще осигури на своите клиенти по-добро проследяване на сложните индустриални работни процеси и ще автоматизира повтарящите се задачи.

Двете компании ще работят като отделни единици до приключване на придобиването. В недалечно бъдеще, когато сливането бъде финализирано, Matrox Imaging ще продължи да продава своите решения като самостоятелни предложения в рамките на настоящия си модел за продажби.