Презентация GS1 Sunrise 2027: Миграция към 2D баркодове

19/02/2024

Лого на Баркод Системи БългарияБаркод Системи България взе участие в международното ритейл изложение Sihre/Retail Show 2024, проведено в периода 13-16.02.2024 г. в Интер Експо Център, гр. София.  Събитието събра водещи производители, дистрибутори и вносители, както на ритейл оборудване и технологии, така и на хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване.

Презентация за GS1В първия ден от събитието, управителят на компанията
д-р инж. Юри Димитров, изнесе презентация на тема: “GS1 Sunrise 2027: Миграция към 2D баркодове в ритейла“. Като за начало лекторът запозна аудиторията със самия проект на GS1 и как бъдещите промени ще повлияят на ритейл индустрията. Преминавайки през историята на баркодовете, различните GS1 идентификационни ключове, баркод атрибути, г-н Димитров обясни детайлно какви са ползите и предимствата при използването на GS1 Digital Link за потребителите, търговските обекти и веригата на доставки.

Презентация за POS решенияПрезентационната част завърши с един от най-важните въпроси, който вълнуваше всички присъстващи, а именно: „Какво да правим до 2027?“. Отговорът бе категоричен: „Най-доброто решение е инвестирането в баркод скенери с възможности за разширено програмиране при 2D баркодове“.  Специално внимание беше обърнато и на POS решенията, които предоставя бъдещата иновация. От ключово значение е невъзможността за сканиране и добавяна на продукт с изтекъл срок на годност в потребителската кошница.

Изложбен щанд на Баркод Системи БългарияСлед кратката семинарна част посетителите се отправиха към изложбения ни щанд, където имаха възможността да разгледат богатата гама от баркод скенери, етикетни и картови принтери, киоск терминали и RFID технологии на Zebra Technologies. Нашите специалисти демонстрираха как се сканират линейни, RFID, QR и DataMatrix баркодове и какви са особеностите и предимствата на всяко едно устройство.