Приключи първата обиколка на баркод технологиите

23/06/2010

Първото по по рода си „турне” на Баркод Системи България вече е в миналото. То стартира от Варна на 01 юни и мина през още четири града - Велико Търново, Бургас, Стара Загора и Пловдив. Във всеки един от тези пет града се състоя семинар на тема „Мобилни бизнес информационни системи и баркод продукти и технологии”. Събитието беше насочено както към дистрибуционни и производствени компании, така и към такива в сферата на информационните технологии. В семинарите взеха участие над 100 мениджъра и ИТ директора от около 70 български фирми.

Домакините от Баркод Системи България доказаха стремежа си да предлагат цялостни решения, отговарящи на индивидуалните нужди на своите клиенти. Част от тези решения бяха представени на мероприятията.

В първата част на семинара Баркод Системи България представиха складово решение - американската модулна система за цялостно управление на складове Accellos One WMS. Съчетавайки мобилната и баркод технология с надеждна Интернет-базирана архитектура, системата осигурява гъвкаво управление на складовото стопанство в реално време. Accellos One WMS е създадена, за да проследява всяко едно движение на стоките към, от и в рамките на самия склад и е подходяща както за дистрибутори и производители, така и за 3PL компании и Интернет търговци.

Баркод Системи България демонстрираха и своето решение за управление на логистични операции, което се казва Mobee Pallet. То е разработено от компанията с цел етикетиране на палети (или други логистични опаковки) произведена продукция, по изискванията на GS1. Освен етикетиране, на база наличието на уникален SSCC баркод на всеки един палет, с помощта на мобилни устройства може да се извършва проследяване на движението на палета в цялото складово стопанство. Баркод Системи България разказаха на своите гости как на практика са внедрили решението при реален клиент и какви са ползите от него.

Третата презентация беше посветена на управлението на мобилните продажби и системата Mobee Seller, която има за цел да повиши ефективността на продажбените процеси. Независимо от модела на работа - ExVan продажби, събиране на поръчки, доставки по обекти по предварителни поръчки, Mobee Seller намалява времето, необходимо за обслужване на един клиент, увеличава броя посетени обекти и направени продажби.

За да допълнят картината, в края на семинара домакините представиха и специализираните си етикетиращи решения. Баркод Системи България е официален партньор за България на световния лидер в областта - американската Zebra Technolgies Inc. За всеки един тип приложение се предлага специално разработено системно решение, което най-прецизно да отговаря на нуждите на потребителите. Освен основния продукт (етикетен баркод принтер), то включва и подходящите за него консумативи (етикетни материали и термотрансферни ленти) и специализиран софтуер за управление и дизайн на етикети.

Организаторите от Баркод Системи България считат за успешно изпълнена поставената цел да бъдат максимално близо до своите клиенти в цялата страна и се надяват, че ще превърнат „баркод обиколката” в традиция.

Ако желаете повече информация относно представените решения, не се колебайте да се свържете с нас.