Промени ли се ритейл сектора и как?

07/04/2022

За поредна година Баркод Системи България ООД взе участие в един от най-престижните форуми за ритейл сектора в България – Retail Summit 2022, организиран от сп. Enterprise. Събитието се проведе на живо, събирайки на едно място водещи експерти в сферата на маркетинга, продажбите, технологиите и инвестициите.

По време на форума бяха дискутирани теми, свързани с дигитализирането на сектор търговия, както и с промените в потребителското поведение и предпочитания, на фона на динамичните икономически и геополитически събития.  

Лекторите на събитието представиха различни инструменти и добри практики за привличане и задържане на потребителския интерес, за генериране на клиентска лоялност, за увеличаване на продажбите, както и за присъствие в различни социални канали.

Наблюдава се, силно открояваща се тенденция свързана с нарастването на средната стойност на покупките. Това явление, разбира се, се обяснява с повишаването на средните цени на продуктите. Потребителите все по-трудно намаляват разходите за храна, но и не са склонни да намалят разходите за култура.

Все по-осезаемо нараства и предлагането на хранителни продукти онлайн, а основните категории за онлайн търговия остават облекло и техника.

снимка от Retail Forum 2022