Проследяване на мобилни устройства на закрито

30/11/2022

Основно предизвикателство за голяма част от организациите в днешно време е липсата на работещи инструменти за проследяване местоположението на мобилните устройства на закрито. Лесно е едно устройство да бъде изгубено, независимо дали се използва в големи складови помещения или в по-малки търговски обекти. Една грешка може да доведе до съществени последици за фирмите, като загуба на време в търсене на изгубените устройства или непредвидени разходи.

SotiMobicontrolIndoor Location е нова функция на SOTI MobiControl, която позволява локализиране на устройствата в реално време и проследяване на минали местоположения. Функцията е създадена да работи единствено в затворени помещения, благодарение на Wi-Fi връзка и интеграция със Cisco CMX.

Приложението за локализиране предоставя достъп до важна информация, като брой устройства в конкретна локация, тяхното състояние и свързаност. Indoor Location позволява всички зададени локации да бъдат конфигурирани и управлявани по идентичен начин.

Какви възможности предоставя Indoor Location?

1.       Приложението за локализиране на закрито може да открие изгубено устройство, като проследи текущото му местоположение, ако устройството е онлайн или последната известна локация, ако е офлайн.

2.       Чрез Indoor Location е възможно създаването на вътрешни защитни зони, като зона за преминаване на мотокари в склад. Локализаторът сигнализира всеки път при наличието на неоторизиран достъп до някоя от тези зони, като изпраща предупредително съобщение до съответното устройство.

3.       Приложението съхранява информация за движението на устройствата в минал момент. Чрез тази функция SOTI дава възможност на отговорните лица да получат данни за първоначалната локация на мобилните устройства, посоката им на движение, точките на престой и времето, необходимо за достигне до текущото им местоположение. Благодарение на пълната информация за местоположението на устройствата, отговорните лица могат да предвидят възможно забавяне и да вземат информирано решение за предотвратяването му.

4.       Новата функционалност на SOTI MobiControl позволява да се настроят зони на изключване, в които проследяването на мобилните устройства ще бъде временно прекъснато, местоположението им няма да се вижда на картата и от тях няма да се събират и записват данни.

SOTI