Практически съвети за пълна проследимост на продукти в склада

20/05/2024

На 16 май 2024 (четвъртък) се проведе уебинар, посветен на темата за: „Проследимост на продукти и суровини в производствени и дистрибуционни складове“. В него взеха участие представители от водещи производствени и дистрибуционни фирми в страната, а в ролята на лектор влезе Бистра Карапанчева – мениджър „Управление на проекти“ в Баркод Системи България.

Основен фокус на презентацията бе практически казус, който разглежда основните етапи на логистичен одит и набляга върху упражненията по проследимост и справките за контрол на артикули/материали.

Преди да започне със създаването на справка за наличност в реално време, Бистра Карапанчева сподели важни практически съвети как правилно да бъде етикетирана една стелажна система. След това наблегна върху необходимостта от мобилни устройства, които в реално време да подават информация в bacк-end офиса и не на последно място акцентира върху правилата, които трябва да фигурират във всяка складова система.

Преминавайки през основните складови процеси като получаване, разполагане и съхранение на стока, управление на качеството, събиране на поръчки, експедиране и инвентаризация, г-жа Карапанчева показа как се генерира справка за входящ/изходящ контрол и как се постига пълна проследимост на продукти и суровини в производствени/дистрибуционни складове.

За целите на уебинара тя демонстрира основни функционалности от софтуерната система за управление на склад Mobee WMS, разработвана и внедряване повече от 17 години от екипа на Баркод Системи България.  

Целият запис от събитието, може да гледате тук: