Първият ре-трансферен картов принтер на Zebra

25/11/2009

retransferen-kartov-printer-zebraZebra Technologies пусна на пазара Zebra ZXP Серия 8, която произвежда карти с фото-качество на отпечатъка почти два пъти по-бързо от останалите ре-трансферни картови принтери, които се предлагат в момента на пазара. Този нов модел предлага множество възможности за кодиране на смарт карти и работа в мрежа, което го прави изключително подходящ за приложения като ID карти с високо ниво на сигурност, шофьорски книжки, финансови и различни типове клиентски карти.

ZXP Серия 8 осигурява фото-качество на изображението чрез най-съвременния високоскоростен метод за отпечатване на различни типове карти, включително такива с неравна повърхност, като смарт карти, поликарбонатни карти за приложения за сигурност, и биополимерни карти. Принтерът се предлага в конфигурации за едностранен и двустранен печат с пълно портфолио за магнитно кодиране, кодиране на смарт карти, едно- и двустранно ламиниране, и възможности за свързване.

„Индустрията трудно приема ре-трансферния печат, заради по-ниската скорост и по-високите разходи”, казва Richard Powlesland, Продуктов мениджър. „Zebra разработи ZXP Серия 8, за да отговори на нуждите на пазара от ре-трансферен принтер, който да осигурява по-висока скорост на печат при по-ниски разходи, без да понижава качеството на изображението. Zebra също разработи софтуерната платформа ZMotif, за да направи интеграцията на нови приложения по-лесна от всякога.”

Някои от основните характеристики на ZXP Серия 8 са:

  • Фото-качество на печата
  • Най-добрата за този клас производителност при отпечатване, кодиране и ламиниране
  • Възможност за печат на смарт карти и карти с неравна повърхност
  • Възможност за печат на не-PVC карти, като поликарбонатни и биополимерни
  • По-надеждни и устойчиви на износване карти
  • Високо ниво на сигурност
  • XML-базиран SDK за по-лесна интеграция на приложения

Стандартните и допълнителни функции на ре-трансферния картов принтер ZXP Серия 8 включват: софтуер за кодиране на магнитни ленти, контактни и безконтактни смарт карти, USB или Ethernet връзка, и други. Опциите, които се планира да бъдат добавени на по-късен етап включват: поддръжка на UHF Gen 2 RFID енкодер, едно- и двустранен ламинатор, и 802.11g безжична връзка.