Retail & Manufacturers Community Day 2024

29/02/2024

Какво е бъдещото на ритейл индустрията, какви са новите тенденции в потребителското поведение и как производители и ритейлъри могат да развият бизнеса си устойчиво?

Лого на Баркод Системи БългарияТези и още интересни теми бяха засегнати в първото ритейл и производствено събитие за годината - Retail & Manufacturers Community Day: Тrends and Innovations, организирано от сп. Enterprise. To се проведе на 28.02.2024 и за поредна година Баркод Системи България бе сред основните партньори на мероприятието.

Лого на enterpriseRetail &Manufacturers Community Day е платформа за търговци и производители, чрез която представители от двата сектора се запознават с новите технологии, тенденции и иновации, които променят света.

Водещи експерти в бранша запознаха всички присъстващи с динамиката на потребителските нагласи в криза, както и с „въглеродния данък“ (Carbon Border Adjustment Mechanism/ CBAM) и неговото влияние върху търговските вериги.  

Засегната бе и темата за зелената трансформация и как производителите и търговците на дребно могат да намалят своя отпечатък върху природата.

Специално внимание бе обърнато и на променящия се потребител – как ценовата политика влияе на предпочитанията и избора на продуктите му.