Решения за управление на дистрибуционни складове и мобилни продажби

30/03/2010

На 26 март в зала Витоша 2 на хотел Холидей Инн, София се проведе семинар на тема „Решения за управление на дистрибуционни складове и мобилни продажби”. Събитието беше насочено главно към дистрибуционни и производствени фирми като в него взеха участие 45 мениджърa и ИТ директорa на 35 български компании.

В първата част на семинара, организаторът Баркод Системи България, представи американската система за управление на складове Accellos One Warehouse, която позволява автоматично управление на складовите операции във всички процеси, като се започне с получаването на стока от доставчиците и се завърши с изпращането на поръчки за продажба до клиента. От една година системата работи в дистрибуционния склад на фирма Кавен Орбико. За да разкаже за опита на фирмата с Accellos One Warehouse - от това как са се е стигнало до решение за внедряване до резултатите, които са постигнати с него, Баркод Системи бяха поканили г-н Ленко Христов, ИТ директор в Кавен Орбико. Господин Христов отбеляза като предимства на системата постигането на пълна информационна обезпеченост за складовите наличности и статусите на поръчките, които са в процес на обработка, точното и оптимално изпълнение на поръчките по предварително зададени критерии, получаването на детайлни справки за всички логистични операции, user-friendly интерфейс, интеграцията и обмена на данни в реално време със съществуващата ERP системата, възможността за постоянно добавяне на нови системни модули и т.н.

В края на първата част бяха представени и други решения на Баркод Системи за генериране и отпечатване на логистични етикети по GS1-128, проследяване движението на палети по SSCC и сравнително новото в България, но вече популярно в Европа и Северна Америка, решение за гласово събиране на поръчки (pick-by-voice) на фирма Vocollect.

Във втората част на семинара, която беше посветена на управлението на мобилните продажби, Баркод Системи представиха своето решение Mobee Seller - система за повишаване ефективността на продажбените процеси. Това, което системата постига, според нейните разработчици, е постоянен достъп до информация за складови наличности, клиенти, отстъпки, промоционални артикули, непогасени задължения и други данни в реално време, без значение местоположението. Основни цели на решението са да се увеличи броят на посетените обекти на ден, да се елиминират грешките при събиране и обработка на информация и да се намали цената на труда.

Като самостоятелно или допълващо Mobee Seller решение, в края на семинара, Баркод Системи представиха Mobee Ask - система за създаване на въпросници свързани със събирането на търговска информация (наличност, разположение, цени, брой лица и т.н. за определен продукт или група продукти), с което се увеличава точността на направените пазарни анализи и се дава възможност за прецизно планиране на търговската дейност.

Като гост-лектор на семинара „Решения за управление на дистрибуционни складове и мобилни продажби”, г-н Явор Янкулов, доктор по икономика, мениджър обучения в E-training.bg, представи модерните тенденции в управлението на клиентите, с което откри пред участниците в семинара, нови възможности за разглеждане на връзките с клиента.

Семинарът беше високо оценен от участниците, заради актуалността на информацията и иновативните решения, които бяха показани. Баркод Системи България има изградена традиция в провеждането на подобен тип събития, които в продължение на 7 години предизвикват интереса на много дистрибуционни, логистични, производствени и други фирми.

Ако желаете повече информация относно представените решения, моля свържете се с нас.