Семинар "Решения за управление на складове – Accellos WMS"

31/10/2008

На 29 октомври в зала Европа на Конферентен център Office 1 Superstore, София се проведе семинар на тема Решения за управление на складове. Организаторът Баркод Системи България беше поканил своя канадски партньор Accellos да участва в презентационната програма. Гостите бяха предимно представители на фирми, занимаващи се с транспорт и логистика, производство, и търговия на едро.

Семинарът откри управителят на фирма Баркод Системи България, Вилиян Кулев. Първата презентация бе на Alex Pavul от Accellos, който запозна гостите с профила на компанията, след което представи един от основните й продукти - Accellos WMS. „Повишаващите се цени на работната сила и необходимостта за оптимизиране на процесите в складовете налагат внедряването на подобни системи”, сподели господин Павул. Той представи функционалността на програмния продукт Accellos WMS, както и възможността за интегрирането му към различни ERP системи (напр. Navision, SAGE, SAP Business One и други). Accellos WMS е подходяща за управление на складове на средни и големи фирми. От мястото на получаване, до мястото на извеждане на пратките от склада, системата проследява всяко движение на стоките към, от и в рамките на самия склад. На семинара стана ясно, че първата имплементация на Accellos WMS в България е на път, като в момента от Баркод Системи България ООД извършват финално локализиране на пакета за нашия пазар.

Тъй като складовите системи се състоят от три главни части - софтуер, хардуер и имплементация, през втората половина на семинарната програма Антоанета Иванова, Продуктов Мениджър в Баркод Системи България ООД, представи приложението на етикетните баркод принтери Zebra в складовете и логистиката, като също така даде конкретни предложения за етикетиране на стелажи, складови места, проходи и други. Продължавайки на хардуерна тематика, господин Кулев направи презентация за ползите от използването на мобилни компютри и безжични мрежи Motorola EМb  за целите на складовите и логистични операции.

На финала на семинарната програма бе представено едно изключително иновативно решение за гласово управление и контрол на складовите операции - Pick-by-Voice на Vocollect,което предизвика значителен интерес сред присъстващите. Господин Кулев обясни, че основната цел на Vocollect е да замести дългите списъци и традиционните методи за събиране на информация, използвайки единствено гласовите възможности за комуникация с която и да е WMS система.

В заключение, гостите имаха възможност да задават индивидуални въпроси, както и да разгледат най-актуалните устройства за работа в складове:

Мобилни компютри: Motorola MC9090, Motorola MC70, Motorola WT4090

Мобилни скенери: Motorola LS 3408

Етикетни принтери: Zebra QL420, Zebra ZM400

Wireless Access Point - AP5131

VoIP Computer

Баркод Системи България ООД благодари на всички присъствали на мероприятието!

Ако желаете да получите допълнителна информация относно разискваните теми, моля свържете се с нас.