Silverline RFID тагове за метални повърхности

15/09/2022

Предимствата на RFID технологията са добре познати в индустрии като производство и търговия на дребно, здравеопазване и T&L сектора. RFID системите – тагове, принтери и четци, позволяват проследяване на инвентар, оборудване и активи в реално време.

Знаете ли, че производителността при четене на RFID тагове се влошава значително, когато традиционен таг е поставен върху метална повърхност?

 

Това до голяма степен ограничава използването на RFID технологията. За да се постигне ефективен обхват на четене, на помощ идват Silverline On-Metal RFID тагове. Те се отличават с това, че са малко по-дебели от традиционните, което от друга страна ги прави несъвместими със стандартните RFID принтери. За да реши това предизвикателство, Zebra Technologies си партнират с Confidex, един от водещите световни доставчици на RFID, NFC и BLE решения за индустрията, логистиката и мобилността. 

Silverline таговете се отпечатват на специално подобрените ZT411 On-metal принтери от Zebra, които осигурява отлично качество на печат, точност на кодиране и широк обхват на четене. Silverline таговете се предлагат в четири размера:

Silverline Classic II
Размер: 100 x 40 x 1,3 mm
Обхват на четене при: 
метал - до 15 m
пластмаса - до 9 m
течност - до 10 m

Silverline Classic II
 
Silverline Micro II
 
Silverline Micro II™
Размер: 45 x 13 x 1,3 mm
Обхват на четене при:
метал - до 3.5 m
пластмаса - до 1.5 m
течност - до 2 m
 
Silverline Slim II™
Размер:
100 x 13 x 1,3 mm
Обхват на четене при:
метал - до 7 m
пластмаса - до 4 m
течност - до 4 m
 

Silverline Slim
 
Silverline Blade II Silverline Blade II™
Размер:
60 x 25 x 1.4 mm
Обхват на четене при:
метал - до 10 m
пластмаса - до 5 m
течност - до 4 m
 

 

Silverline таговете могат да бъдат прикрепени върху извити повърхности, като минималният диаметър на огъване е 100 mm. Оптимален обхват на прочитане при Silverline таговете се постига, когато същите бъдат поставени близо до ръба на металния актив, но за да се постигне максимална ефективност е важно да се тестват различни позиции на тага.

Silverline Classic II™, Micro II™ и Slim II™ се предлагат с високоефективно акрилно лепило, оптимизирано за метал и боядисани метални повърхности, докато лепилото на Silverline Blade II™ е с отлична адхезия към пластмаси със слаб повърхностен заряд. Окончателната якост на залепване се постига след 72 часа, а работна температура на таговете е -35°C до +85°C. RFID таговете са със степен на водоустойчивост IP68, тествани за 5 часа в дълбочина до 1м.

RFID таговете Silverline са със широко приложение в следните области:

-    Производство - проследяване на инструменти, приспособления, метални части, варели с химикали и др.

-    Проследяване на ИТ оборудване - мобилни компютри, принтери, антени и инфраструктурни компоненти

-    Здравеопазване - проследяване на инвалидни колички, легла, кислородни бутилки, интравенозни системи, помпи и др.