"Тази Коледа чудеса правите Вие"

31/12/2018

Екипът на Баркод Системи България желае да Ви запознае с коледната инициатива на фондация „За нашите деца“, която се организира за шеста поредна година. И тази година темата на благотворителността е „Тази Коледа чудеса правите Вие“ и цели да помогне на възможно най-голям брой деца в неравностойно положение.

„Фондация за „Нашите Деца“ вече 26 години посвещава усилията си на грижата за уязвимите деца. Първи в България са приложили подкрепата за родители още в родилните отделения, с цел предотвратяване изоставянето на новородени. Инициират и създават услугата Приемна грижа като алтернатива за деца без семейство. Фондацията изгражда и развива професионалния капацитет на специалистите по ранно детско развитие и се интегрира качествено в държавната политика за закрила на децата.“

И тази година фондацията представя 12 интересни идеи, чрез които желаещите ще превърнат събирането на средства в забавно приключение, като засилят коледното настроение за празниците и едновременно с това се обединяват в подпомагането на една благородна кауза. Сред инициативите се нареждат: Хорце в офиса, Снежна коледа, Благотворителен търг за преживяване, Коледен базар, Коледен следобед за таланти, Зимна олимпиада, Коледна украса и др. Всеки служител може да участва като предизвика свой колега в зимно приключение или сам организира базар за лакомства, красива коледна украса или коледни и новогодишни картички.

А как се разпределят събраните средства? Те биват разделени за помощ в следните области:

  • Изоставени бебета в Детската къща на фондацията
  • Помощ на бедно българско семейство да остане с детето си вместо да го изостави в дом
  • Помощ на деца настанени в приемни семейства
  • Осигуряване на памперси, адаптивно мляко, хидротерапия на деца с увреждания и др.