Zebra продукти

Термодиректни етикети

Термодиректните етикети са подходящи за приложения основно на закрито, тъй като отпечатъкът е уязвим на слънчева светлина, влага и надрасквания. Специалният повърхностен слой на термодиректните етикети предпазва печатащата глава на принтера от износване и удължава нейния живот. Етикетите се различават по хартията (с различно качество и трайност на отпечатъка) и по типа лепило.

 

Има два основни вида термодиректни хартии:

  • Стандартна хартия за термодиректен печат без специално покритие
  • Хартия с топ-покритие, което прави отпечатъка по-устойчив на външни въздействия и удължава неговия живот

 

Термодиректните етикети намират приложение при етикетиране на стоки и продукти, при които не е необходим дълъг живот на отпечатъка и етикетите не са изложени продължително време на пряка слънчева светлина.

 

Най-често този вид етикети се използват при маркиране на стоки в хранителни магазини, етикиране на охладени и замразени продукти, маркиране на куриерски пратки, издаване на билети и др.

 

Нуждите на бизнеса са различни, ето защо Zebra предлагат и етикети с цветен отпечатък, чрез който е възможно открояването на важна информация върху етикетите, така че да не бъде пропусната. Това са етикетите – Zebra IQ Color

 

Цветният отпечатък се получава благодарение на невидимо термочувствително мастило. Полагането на мастилото върху етикета се прави по време на производството на етикетите и е ограничено само в зоните, в които според дизайна ще има цветен печат. Технологията е приложима за термодиректни етикетни материали.

 

Налични са и други видове материали, които са подходящи спрямо специфичните нужди на потребителите.

 

 

 

Няма продукти в категорията