Висока производителност при четене на DPM баркодове в тежки експлоатационни условия от Cognex

28/09/2020

Баркод четец DataMan 8700Производствените условия в автомобилната индустрия, електронната индустрия, самолетостроенето, както и производството на медицински устройства, често поставят много високи изисквания към оборудването. Едно от решенията е баркод четецът DataMan® 8700DX от Cognex, който сканира включително DPM баркодове без проблем дори и в тежки индустриални условия.

Ръчният баркод скенер DataMan® 8700DX е със степен на защита IP67, като същевременно отговаря и на ISO 16750-5 (спецификация за устойчивост на масло). Работи дори и при потапяне във вода (до 1 метър дълбочина), както и след изтървания върху бетон от 2,5м.

Баркод четецът DataMan® 8700DX е оборудван с най-новите патентовани алгоритми на Cognex за декодиране на баркодове – HDR технология (High Dynamic Range), висока скорост на лещата и мощен процесор, в резултат на което дори баркодове от омаслени, мокри или прашни повърхности се четат в рамките на 150 милисекунди.

Cognex са включили редица иновативни алгоритми за четене на баркодове в DataMan® 8700DX:

  • 1DMax® with Hotbars® – алгоритъм за четене на баркод, посредством който баркодовете се четат независимо от ориентацията им. Мощните алгоритми за декодиране на 1DMax намират баркодове с помощта на анализ на текстурата, като изследват всеки пиксел в кадър, за да определят наличието на подобни на баркод характеристики, като успоредни линии;
  • 2DMax® with PowerGrid® – предназначени за четене на 2D баркодове дори и със значителни повреди;
  • High Dynamic Range (HDR) – патентоване технология посредством, която скенера се адаптира към промените в работното разстояние без нужда от реконфигурация.

Интегрираните индустриални протоколи позволяват на баркод четеца DataMan® 8700DX да се свързва лесно с PLC и фабрични мрежи. DataMan® 8700DX поддържа повече комуникационни опции от всякога, включително Wi-Fi 5GHz и 2,4 GHz, Bluetooth 4.2 и разбира се, свързване с кабел. Той позволява директна връзка с компютри, таблети и телефони.