Взехме участие 14-то издание на Progressive conference

23/10/2023

Прогресив конференция

За 14-та поредна година се проведе Progressive conference, най-голямото бизнес събитие в сектора на бързооборотните стоки, което и тази година събира на едно място представители на бизнеса у нас. Конференцията се състоя на 19 и 20 октомври в Пловдив, а тазгодишната тема бе „Бърза инфлация & Яростни цени: Надпревара за потребителската кошница“.

По традиция и тази година бяхме сред основните спонсори на събитието. Част от екипа на Баркод Системи България имаше възможността да се срещне и обсъди актуалните проблеми и възможните решения в този сектор с представители на най-големите производствени и дистрибуторски фирми на бързооборотни стоки в страната, търговци на дребно и агенции за проучвания.

По време на презентационната програма бяха разгледани актуални данни на НСИ, ясно показващи повишаване на цените на основни хранителни продукти. Направено бе сравнение на цените на същите продукти с тези в Западна Европа, което посочи, че пазарът там е значително по-благоприятен. В същото време у нас ръстът на доходите значително изостава, което поставя една немалка част от населението в категорията “живеещи на прага на бедността”.

Основните въпроси, които предизвикаха най-оживена дискусия бяха „Кой губи и кой печели от настоящата ситуация? Кои продукти успяват да се класират в надпреварата за потребителската кошница в ситуация на бърза инфлация и яростни цени?“

Progressive конференция