Zebra продукти

Zebra ET1 е спрян от продажба. Заместител е ET50/55.

Една от най-уязвимите по принцип части на таблетите – екранът, има Gorilla Glass покритие, което го прави практически неподатлив на повреждане, тъй като този специален материал може да се огъва, без да се счупи или надраска.

Друга характеристика, която прави Zebra ET1 корпоративен таблет, това е издръжливостта на батерията. За да бъде максимално ефективен работният процес, устройството има батерия, която издържа в продължение на цяла работна смяна. Освен това, ако все пак се случи батерията да се изтощи по време на работа, ET1 има интегрирана специална втора батерия, която може да го захранва в продължение на 15 минути, през които устройството ще продължи да работи, приложенията и въведените данни ще се запазят до поставяне на нова батерия. А чрез вградения акселерометър се постига минимално изразходване на енергия – устройството преминава в икономичен режим щом се постави с екрана надолу или когато не се докосва за определен период от време.

Това, което съществено отличава Zebra ET1 от потребителския клас устройства е изключително богатия набор от аксесоари. Новият таблет се предлага заедно със зарядно за батерия, слушалки, каишка за ръка и др., а освен това има възможност за добавяне на баркод скенер и четец за магнитни карти. Именно това прави ET1 устройство от корпоративен клас – притежава всичко необходимо за всякакви бизнес приложения във всякакви условия.

Zebra ET1 работи под операционна система Android 2.3.4, която е модифицирана специално за бизнес приложения. Едно такова важно подобрение е възможността едно устройство да се използва от различни потребители. При въвеждане на коректно потребителско име и парола, служителят получава достъп до разрешените за него приложения и информация, необходими за обезпечаване на работния процес. Специалната платформа RhoELements, позволява създаването на приложения, които изглеждат и работят по един и същи начин, без значение от операционната система, хардуерната платформа или размера на екрана на даденото устройство.

Zebra ET1 осигурява необходимата за бизнеса сигурност на информацията, без значение дали е на самото устройство или на преносими такива. А с платформата на Mobility Services Platform, устройствата могат да се управляват дистанционно, без значение от местонахождението им.

Останалите характеристики на новия бизнес-клас таблет включват:

  • 7-инчов сензорен капацитивен екран с резолюция 1024х600 точки
  • Двуядрен 1GHz процесор
  • 1GB RAM, 4GB Flash, 4GB microSD и слот за microSD карта до 32GB
  • 8MP основна камера с автофокус с възможност за разчитане на 1D и 2D баркодове, правене на снимки и клипове, снимане на подписи и документи
  • Wi-Fi (802.11b/g/n)
  • Bluetooth 2.1 с EDR

Основен проблем при потребителския клас устройства е краткият им жизнен цикъл. Zebra Technologies, обаче, уверяват, че новият бизнес-клас таблет ET1 ще бъде в продажба поне три години от датата на пускане на пазара, а сервизирането му ще продължи поне три години след спирането от продажба. Така, Zebra ET1 става подходящо технологично бизнес решение за различен тип компании в дългосрочен план.

Изтегли Zebra ET1_Datasheet.pdf