GPS модул за MC70

18/12/2007

Един от най-продаваните мобилни компютри на Motorola EMb се сдобива с GPS модул. Това е едно от множеството подобрения за MC70, който постоянно се развива и адаптира към нуждите на клиентите. Предходни оптимизации в конфигурацията на мобилния компютър включват повишаване на паметта (128MB/128MB), нови WAN възможности (CDMA-EVDO),  Class I Div 2 сертификат и разработването на разнообразни други персонализирани версии, като най-актуалното подобрение е интегрирането на GPS модул. 

Заедно с добавянето на GPS, към MC70 биват интегрирани и някои допълнителни характеристики като двумерен скенер, работещ на принципа на цифрова камера (2D Imager) с ярка DOT aiming способност за подобряване видимостта при  експлоатация на открито, и SiRFstar III Chipset с интегрирана антена. Обновената версия на MC70 е напълно съвместима с моторолските API- тата, SMDK и други софтуерни приложения, поддържани от предходните модели. Новият продукт отговаря на всички спецификации, характерни за досегашните устройства MC70 и позволява употребата на техните аксесоари. 

До този момент от модела MC70 са доставени над 250,000 устройства, като това го поставя на първо място сред най-бързо продаващите се мобилни компютри в тази индустрия. Оптимизираният му дизайн включва интегрирани EGPRS, 802.11b/g/a и Bluetooth интерфейси, като новият GPS модул допълнително оптимизира ефективността на мобилните служители, удовлетворявайки основната им необходимост от непрекъснат обмен на данни едновременно под гласова и файлова форма в реално време, извън офиса.