Търговски обекти

В търговските обекти се виждат в най-голяма степен предимствата на мобилните системи и баркод технологиите. Съкращаването на времето за чакане на касите при използване на баркод скенери е едно от неоспоримите предимства. Мобилните компютри позволяват от всяка точка в търговската зала да бъдат проверени цените на стоките, техните складови наличности и срока им на годност. При промяната на цени по време на промоции, например, системата дава възможност за отпечатване на нови етикети на място, като се елиминира възможността за поставяне на несъответстващ на стоката етикет.

Решения за търговски обектиДинамичното следене на стоковите наличности и оборотите дава възможност за вземане на актуални и правилни управленски решения.

Настолните етикетни принтери на Zebra предоставят възможност за моментно отпечатване на членски карти за клиентите и идентификационни баджове за служителите. Те позволяват бързото отпечатване на ценови етикети и продуктови тагове, както в малки формати, като например за бижута, така и етикети с по-големи размери, предназначени за по-обемни продукти, а самите етикети са устойчиви на температурни колебания и влага и са адаптирани за апликация дори на замразени храни.

От изключителна полза са и RFID характеристиките на някои от продуктите на Zebra Technologies, благодарение на които става възможно идентифицирането на продуктите от разстояние, като се елиминира нуждата от разопаковането и преместването на стоките при проверка на палетите и доставките.

Решения за търговски обектиМобилните продукти на Zebra Technologies позволяват на мениджърите и на търговските представители да са в непосредствена близост до клиента и същевременно да разполагат с необходимата информация за наличните количества стоки, цени, промоционални намаления, да ги обслужат бързо и ефективно, което, благодарение на безжичните опции за комуникация на представените продукти, става без никакъв проблем. Служителите могат да проверяват e-mail-ите си, да попълват доклади, да анулират транзакции, да бъдат в постоянен контакт с началниците си докато са в движение или далеч от работното място.

Чрез системните решения на Баркод Системи България търговските обекти могат да изградят полезна база данни за своите клиенти, събирайки важна информация относно техните покупателни навици, история и предпочитания, което би допринесло за евентуалното сегментиране на клиентите и реализиране на насочена рекламна кампания към даден тип клиенти.