Как да различим хартиен и синтетичен етикет?

22/02/2022

поставяне на етикет на дреха в магазинСпецификите на дейността на компаниите и особеностите на предлагания продукт, сами по себе си, изискват внимателно подбиране на етикетите. Наред с това, фактори като околна среда и продължителност на използване са само част от критериите, по които следва избирането на подходящите консумативи.  

Кои други характеристики на етикетите трябва да бъдат съблюдавани? Дали това да е материалът, лепилото или трайността на печат върху етикета. Ето малко повече информация за разликите между синтетичния и хартиения етикет.

Синтетичните етикети се отличават със своята издръжливост при променливи климатични условия. Защитното им покритие ги прави изключително подходящи за приложение на открито или в помещения с висока влажност на въздуха.

Най-често използваните материали за изработка на този вид етикети са:

  • Полиетилен
  • Полиестер
  • Полипропилен

Намират приложение в специфични сфери, като автомобилната промишленост, машиностроенето, опаковъчната индустрия и електрониката.

Хартиените етикети са най-познатият и най-често използван вид. За разлика от синтетичните, хартиените етикети не са подходящи за приложение в помещения с висока влажност на въздуха, тъй като целостта им може да се наруши.

Подходящи са за етикетиране на транспортни опаковки, храни, напитки, модни аксесоари, обувки, дрехи и други.

Как да разберете дали етикетът е хартиен или синтетичен може да гледате в най-новото ни видео по темата.

хартиен и синтетичен етикет