Нискотемпературни етикети от Zebra

13/07/2022

Етикети за лабораторията

Надеждната идентификация на лабораторни проби, серуми и биологични компоненти, съхранявани при минусови температури, е жизненоважна, за да се гарантира точността на медицинските изследвания. Но не всеки етикет е устойчив на ниска температура. Неправилно подбран, етикетният материал може да доведе до трудност при прочитане на отбелязаната информация или дори до отлепянето му от лабораторния съд. Това до голяма степен ще повлияе на клиничното изследване и ще доведе до повторно взимане на проби, загуба на време и средства, забавяне на диагностиката и лечението.

За да се предотвратят тези и още много други проблеми, Zebra Technologies създадоха етикети, отговарящи на специфичните лабораторни изисквания и устойчиви до -80°C.
 

8000D и 8000T UltraCool и 8000T CryoCool са етикети, чийто материал гарантира, че печатът ще остане четлив и разпознаваем за продължителен период от време, а лепилото предлага устойчивост на изключително ниска температура. Етикетите от Zebra преминават ISO9001 проверка по 23 параметъра, за да се потвърди качеството им през целия жизнен цикъл.

Нискотемпературни етикети

8000D и 8000T UltraCool са съответно термодиректни и термотрансферни етикети за печат. Основна разлика между двата вида етикети е, че 8000D UltraCool не изисква използване на лента за създаване на трайно изображение. Отпечатването е бързо и лесно и осигурява по-добра мобилност при работа. Използвайки 8000D UltraCool, медицинските лица могат да печатат етикети в момента на взимане на пробата, което гарантирано ще доведе до предотвратяване на грешки.

От друга страна, 8000T CryoCool са термотрансферни етикети, които са подходящи за приложения с течен азот, благодарение на тяхната издръжливост до -196°C, сух лед, автоклавна пара и гама-лъчение. Изключително устойчиви са на размазване и надраскване.

Нискотемпературни етикети предназначение