Чували ли сте за RFID порталите на Зебра?

09/11/2023

С нарастващите обеми на инвентара и необходимостта от по-бързата му обработка, за компаниите е важно да имат точна информация за това къде се намират активите им по всяко време. До момента RFID технологията се отличава, като доказано ефективна при проследяване на голям брой активи едновременно.

RFID портали от ЗебраВ допълнение към RFID четците, Zebra Technologies представят и RFID портали. Това са съоръжения, които отчитат всички преминаващи покрай тях RFID тагове, намиращи се на устройства или обекти. Порталите за радиочестотна идентификация могат да регистрират стотици RFID тагове едновременно и то без каквито и да е усилия от страна на служителите.

Порталите за радиочестотна идентификация работят подобно на RFID четците. Оборудвани са с приемо-предавател и антена. Приемо-предавателят изпраща радиосигнал в рамките на дадено местоположение, преминаващият през портала обект с RFID таг се активира от четеца и сигналът се предава чрез антената.

Радиочестотните портали се позиционират на предварително определени контролни точки, през които ежедневно преминават голям брой активи. По този начин компаниите много по-стриктно ще наблюдават и управляват своя инвентар.

Zebra Technologies предлагат четири различни вида RFID портали, според конкретните нужди:

  • Преходните RFID портали се използват предимно на входните врати на помещенията, за да се намали необходимостта от ръчно сканиране при приемане или издаване на активи
  • Стенните RFID портали се монтират на врати и коридори в близост до складови помещения и офиси
  • Стационарните RFID тунели са подходящи за работа на поточна линия, тъй като автоматично разчитат активите с тагове, осигурява ефективност и точност на работния процес.
  • Интегрираните RFID маси разполагат с антени, монтирани отдолу, за разчитане на предмети, поставени върху масата, независимо от тяхната ориентация. По този начин всички преминаващи предмети ще се отчитат.

Интегрираните RFID портали са съвместими с пълното RFID портфолио на Zebra Technologies. Създадени са да издържат на различно натоварване. RFID порталите са изключително подходящи за складове, производствени предприятия, фармацевтични заводи, лаборатории, болници и търговски обекти. Порталите могат да проследяват IT устройства, лабораторни проби, фармацевтични изделия, инвентар на дребно, продукти в кутии и др.